Påsken gennem tre kunstarter

Med nyproduceret animationsfilm

4.-6. klasse

Kristendommens største højtid er påsken, og gennem kristendommens historie har påskefortællingen været genstand for kunstneriske fortolkninger på utallige måder. I dette forløb møder eleverne påskens dramatiske beretning fortalt gennem både nyere og ældre kunst. Der er fokus på følgende tre kunstarter: Billedkunst, litteratur og musik.
Eleverne møder den bibelske påskefortælling gennem en nyproduceret animationsfilm bygget på billeder af den italienske maler Giotto. Organist Mads Høck har komponeret små improvisationer, som fortolker billederne.

Efter introduktion til selve påskefortællingen møder eleverne værker af teatergruppen Hotel Pro Forma samt billedkunstnerne Edvard Munch og Arne Haugen Sørensen. Under arbejdet med litteraturen skal eleverne arbejde med, hvad forskellen er på en bibelsk oversættelse og en bibelsk genfortælling.
Derefter præsenteres de for C. S. Lewis’ Narnia fortælling Løven, heksen og garderobeskabet med dens klare allegoriske
referencer til Bibelens påskefortælling.

I musikfaget arbejder eleverne med orgelimprovisationerne med fokus på, hvordan musik kan understøtte handling og følelser i en fortælling.
Forløbet er flerfagligt: musik, billedkunst, dansk og kristendomskundskab – men fag kan til- og fravælges efter egne ønsker.

Projektet indeholder

  • Lærervejledning
  • Hjemmeside
  • Kirkebesøg. Placeres som fase 2 af 7

Tilmeldingen er lukket!

Faktabox

Klassetrin

4.-6. klasse

Fag

Kristendomskundskab, musik, billedkunst og dansk

Lektioner

9 samt kirkebesøget

Periode

Februar - maj

Tilmeldingsfrist

15. august 2023